Monday, December 31, 2007

New Year Resolution..

Hari nie last day for Year 2007..

Besok dah tahun baru.. cepatnya.. rasanya baru semalam aku berenti kerja kat MEPS.. baru nak belajar menapak kat RICE.. dah nak sambut New Year..

Kemana aku malam nie.. either konsert kat Vivo City .. ader Taufik Batishah lah.. dah le ensem suara power gilaer lak tuh.. tak pi rugi wehh.. or pertunjukan bunga api kat Marina Bay.. semua nie pree.. tak pi rugiiiii... nanti aku pikir ngan waras sket.. aku nie tak suka berkepit ngan orang reramai, cepat rimas.. nanti muka aku masam sebab tension ngan kerenah orang sekeliling.. ada mulianya aku tak nyusahkan laki pi tempat orang ramai2 cam gitu.. hermmm aku dah ader jawapannya.. malam nie aku lepak kat umah je lah nengok konsert tu.. lagi heboh.. jiwa pun tak kacau khikhikhi..
Azam tahun baru.. sebelum nie aper azam aku ekk.. errr.. hermmm (menggaru kepala aku dok pikir).. sebenarnya bukan azam.. tapi aku list lah aper pencapaian aku dalam tahun 2007 lepas..
  1. Dah selamat berenti kerja.. nie memang aku nak sesangat, dari dolu lagik.. dari tahun ke tahun.. Alhamdullilah tercapai gak dalam tahun 2007.. Yahooooo...
  2. Dapat PR.. happy gak sesket sebab tak payah pakai white card lagi :D..
  3. Dapat keje kat Singapore.. sebelum nie aku selalu bayangkan yang dorang nie canggih nar.. pehtu semua ikut procedure.. tapi realiti tempat aku keje skang nie.. aku lak yang kena buat procedure & dorang pakai accounting system yang teramat le tak canggih.. sengal..
  4. Dah berpindah umah sendirik kat Singapore.. sebelom nie umah yg dah ader.. laki aku beli share ngan adik dia.. skang dia dah beli sendirik, pehtu nama aku lak jadik 2nd owner, tambah best lagi, aku takyah kuar duit nak bayar umah tu.. yabedabeduuuu...

setakat yang aku ingat tu aje pencapaian cemerlang aku.. kalu aku rasa ader lagi pencapaian aku yang outstanding aku akan updatekan lagik..

azam aku untuk tahun 2008 lak.. aku nak buat azam yang simple2 jer, contohnya seperti berikut..

  1. nak baca buku banyak2.. nak listkan aper buku yang bakal aku beli..
  2. takmo malas2 lagik.. skang aku dah rajin sket.. tak macam dulu malas sangat.. skang ada peningkatan sket.. nie akunyer penilaian sendirik jer.. takde data yang munasabah pun..
  3. nak beli perfume yang aku dah targetkan tu.. Cavet idamanku.. tapi semalam laki aku cakap dia nak belikan aku.. YAHOOOOOOoooo.. mesti kejap je tercapai azam aku yang nie.. hehehehe.. hehehehe
  4. alamakkk.. banyak lak muncul dalam kepala aku nie.. bagai2 lah pulak aku nak.. ishkkk takyah le aku senaraikan mende yang merepek2 tu, buang karan jerkk..

setakat nie itu je azam aku yang aku rasa sangat mudah untuk dicapai.. kecuali yang no.2.. sebab tu subjektif sikit.. nanti ketemu lagik di lain ruangan yekk.. adioss..

2 comments:

KECU said...

HEPI NEW YEAR... JOM MLM NI KLCC TGK MUNGE API.. HEEEE

zek said...

appy new year utk cu gaksss.. KLCC ke.. mesti ghamai orang & berterak2 nak nengok munger api tuh.. pass aje lah yang tu..

kim salamz ekk kat munger api tu su.. heeeheheee..