Friday, January 19, 2007

What happend to the blogger????

Adusss.. susahnyer nak login blog nie.. dah dua ari tak dapat masuk.. hairan gak.. hermmm.. mungkin sebab dia suruh tukar ke new version.. aku pun pandai sangat.. tanpa usul periksa terus sign in swith to new version.. last2 tak dapat masuk dashboard.. hampesss..

Setelah berusaha selama 2 hari takde hasil.. hari nie masuk hari ke 3.. pagi try tak dapat masuk.. tetiba petang nie, gatal lak tangan nak masuk blog pakai Mozilla Firefox.. sekali try terus boleh masuk.. nampak gayanyer yang problem IE le.. aku memati ingatkan pasal new version tu.. takpe le.. next time nak login tau le ada option lain selain dari pakai IE..

Hari nie nak citer pasal kebosanan aku yang tak abis2.. dan skang nie aku gunakan waktu kerja untuk buat posting.. kalau sebelum nie, aku busy sangat.. minggu nie relek lah pulak.. tapi yang tak bestnya aku kena datang opis lah pulak tengah malam nie.. sebab ada migration.. nasib baik minggu nie aku tak plan nak pi singapore.. kalau tak hancusss plan aku tu.. apo nak buek dah nasib badan.. terimo ajo lah.. kena datang kejap aje.. sebab nak buat authorisation.. peh tu boleh balik.. aku agak, aku punya part dalam migration nie memakan masa kurang dari 15 minit.. tapi migration nie start kul 12 t/malam dan aku punya aktiviti (yang sekejap tu) dijangka dalam kul 2 pagi.. uhwaaaaaa.. sedeh betol lah..

Sebelum aku berundur diri.. aku ingin mengucapkan selamat menyambut Maal Hijrah kepada semua.. semoga kehidupan kita akan sentiasa diberkati Allah hendaknya.. Aminnn..

Just a joke..

AS AN EMPLOYEE, ...

* the biggest motivation is salary

* the unluckiest thing is promotion without salary adjustment

* the most "shiok" thing is you don't work anyhow also get pay increment

* the greatest talent is "carry big stuff"

* the greatest mistake is to argue with your boss

* the most demoralising thing is to receive salary late

* the most pitiful thing is you did not get your salary and your boss ran away

* the happiest thing is you become your boss' boss

* the cleverest thing is you are late but boss doesn't know

* the stupidest thing is you publicly say that you are lazy

* the most common thing is - the boss says something but means another

* the proudest thing is you sack your boss

* the most "rugi" thing is you work hard but your colleague takes the credit

* the most dangerous thing is to become a "two-headed" snake



9 comments:

cikdinz said...

same to you. selamat menyambut maal hijrah.

acik ila said...

thankz cikdinz.. apersal tak taruk URL.. nanti sesenang saya pi jenjalan kat sana :D

darkz05 said...

Salam Maal Hijrah 1528 acik!
moga selamat semuanya! ;)

acik ila said...

selamat menyambut maal hijrah untuk darkz juge.. semoga bahagia selamanya..

meera said...

salam acik...

kalo acik guna blogger new version tu kat IE mmg la serabut gila.. ke guna mozilla gak baru ok :D

acik ila said...

salam meera..

itu lah dianyer meera.. confuse le ngan IE nie.. geram sesangat.. sib baik ader mozilla .. kalau idak tak dapat nak updet sampai skang nie..:D

cikdinz said...

terlupa lak nak link....
nih pun baru dpt masyuk internet.
maseh ade poblem.
well, my friend said internet will be fully ok on march....

sabor jelah...........

acik ila said...

ader pun URL.. tu le susah gak nak lawat blog kalau tak tinggalkan jejak :D.. thanks cikdinz..

cikdinz said...

hehehehheeeeee.....
thank you!!!!!!!!
sesenang masyuk lah sy nye blog....
akan cuba di update sebaik mungkin...