Monday, February 18, 2008

Chinese New Year At Singapore

CNY baru nie abang & family datang singapore.. nak jalan2 katanya.. tapi kat singapore nie kalau CNY dorang memang raya sakan.. semua shopping complex & tempat makan yang best2 tutup.. mana nak pergi.. kalau setakat nak jalan2 tak kisah, sbb public transport still on..

aku ajak abang aku naik MRT ke Orchard.. aku tau tempat tu mesti lenggang. tapi since dorang cuma nak kenal2 tempat bukan nak shopping pun.. so bermula lah kita nyer little tour..

Kita naik MRT dari Tampines.. agak lengang MRT nie.. sofia boleh main lari2 lagi...


Orchard pun sama lenggang.. kalau idak.. ini le tempat yang paling sibuk.. best jugak jalan2 santai kat sini..



abang aku kalau tak singgah kat Hard Rock tak sah .. so tercapai lah jugak hajat dia nak beli T-Shirt sbb Hard Rock tak tutup pulak CNY ari tu..



"mana lak kita nak pi nie mama.." sofia.. "kita jalan2 aje lah kakak.. mama nak kenal2 tempat nie.." mama sofia.. sambil tersenyummmm..



sofia yang kepenatan tujuk perasaan, takmo menapak lagik.. hehehe.. hehehe.. tu baru sket je jalan.. cepat bangun.. banyak lagi kita nak nengok2 nih..



mana tak penat.. kita jalan2 sampai ke esplanade yang shape dia macam durian kaler silver.. ramainya orang kat sini.. sangka kan tempat nie pun lenggang.. rerupanya tidak..



sempat rehat & amik angin sekitar explanade.. ramai sungguh orang lepak kat sini.. bukan sikit orang nie..



next day.. kita pi jenjalan kat zoo..



laki aku tak sesabor nak nengok White Tigers..


aku lak ingatkan white tiger tu gimik aje.. bila nengok.. eh.. ehh betul lahrimau nie kaler dia puteh



aku bukan suka ngan mende2 ganas macam rimau tu.. aku suka nengok bunga & butterfly..



sofia tengah nak naik pony..



last sekali penutup acara petang tu.. kita singgah di Pasir Ris park.. sewa basikal.. aku pun seronok gak amik angin tepi pantai ngan besikal.. kita round2 sambil bunyikan loceng.. main kejar2 ngan sofia.. uihhhh best ahhhh.. aku dah berangan nak beli basikal.. heharap tercapai le hasrat aku nih.. dan heharat hasrat aku nie bukan hangat2 taik ayam jerkkk.. hehehe.. hehehe


posing dekat kuda puteh..

5 comments:

NBK466 said...

GULP..suspend sungguh bila terbaca perkataan SINGAPURA skg nie..hu..hu..hu..

acik ila said...

tak dapat ke kitanyer reply?? awat tak respond pong?????

NBK466 said...

Dah e-mail semula pertanyaan2 (lepas balik S'pore) sila baca & reply sepantas mungkin ek...

barb michelen said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

bernard n. shull said...

hi mate, this is the canadin pharmacy you asked me about: the link