Wednesday, December 17, 2008

Bz nyer aku lately.. *sigh*

Sejak dari raya aji ari tu, aku tak dok diam sampai skang nie.. almaklum le dah sihat wa'afiat le katakan.. lepas abis je MC, terus boss aku call, suh join team building kat sentosa island hari jemaat last week (12.12.208).. ini peluang baik.. dia paham, fizikal aktiviti aku tak leh join.. so, dia nak suh aku join untuk brain storming or lite aktiviti gitu.. aku aper lagi, happy ler.. pertamanya aku tak pernah pi lagi pulau sentosa tu, mesti la aku excitedkan.. lagi pulak, venue dia kat siloso beach resort.. lagi la aku nak pergi nengok.. bila lagi aku nak pi kann, kalau takde aktiviti cam gini, tak dapek le aku pi resort nie.. it just 1 day aktivity, so.. i just wanna have fun lah with my office mate..


aku muncul je, lepas sebulan menghilang.. semua org dok tanya aku ok ke tak.. mesti la aku ok & sehat wa'afiat.. dah tu asek makan tido.. makan tido.. mau tak tembam pipi aku nie.. yang best tu MD & GM pun siap tanya aku gak.. sib baik CEO tak tanya, sbb dia tak kenai aku le.. tapi aku pun tak kenai gak, tu le 1st time aku nengok CEO sepanjang 10 bulan aku kerje kat sini.. kelakar kan.. kah.. kah..kah.. tapi kan, tak leh salahkan aku, camana aku nak kenai.. aku kat subsidiary & dia lak kat head office.. berlainan tempat.. so, dia faham kalau ramai staff.. especially yang baru2 tak kenai dia.. dia pun ngaku yang dia tak datang jengok kita kat subsidiary.. so, kira nie sessi pengenalan diri le..

aku nyer CEO tu best lah.. dia tak kisah join our team.. dia kena buli masa aktiviti pun dia tak kisah.. aku respek lah dengan dia nie.. same goes to my MD and GM.. they're the best.. lepaking & enjoying ourself.. banyak aku amik gambar masa team building ari tu.. sayang nya aku tak boleh nak loadkan gambar2 tu kat blog aku nih.. aku tak tau apasal tapi memang sangkut everytime aku nak upload, mungkin saiz gambar tu besar kot.. hampehkann.. geram aku..

lepas dari team bulding.. aku rest sabtu & ahad.. sbb ari senin dah start keje balik.. after long & very the long leaves.. waduhhhhh.. banyak betol keje kat opis.. rasa macam nak resign & stay at home jerkk.. kebetulan my friend call.. she thought i'm still on MC.. so, dia nak ajak jalan2 or lepak2 kat JB either Tuesday or Wednesday.. aku apa lagi bergedik la nak ikut.. pantang orang ajak nih.. aku terus submit cuti ari senin (1st day aku start keje tu), aku amik ari rabu.. ekceli akunyer boss tak bagi amik cuti, memandang kan keje menimbun.. tapi aku sesaja buat muka sedey & cakap nak pi jumpa dokter, so dia ala2 kesian kan aku gitu... terus dia bagi aku amik leave.. lagi pun cuti aku masih banyak dol.. 14 ari tu..

so, ari nie aku cuti and pi jenjalan to JB with my friend.. pi umah my sister amik printer bagai.. syokkk ahh.. kita pi makan2 kat food court kat larkin plaza.. mee rebus, soto & kacang pool dia memang best giler.. kawan aku rekomen aku cendol.. tapi aku prefer teh tarik, which is very nice.. & aku rasa ais cendol dia.. wowwwww.. i tell u.. very the power.. aku rasa semua makanan kat food court larkin plaza tu best2... want to try anyone? trust me.. it's worth it.. ehh aku nie.. suka buat free advertisment tau.. hehehe.. hehehe

besok start balik keje *sigh*.. gatal kan.. dok umah terasa nak pi keje.. pi keje rasa nak berenti pulak.. sabar.. sabar..

it's the end of my story... till we met again.. daaaaaaaa

2 comments:

Masy said...

mmg gatai pon hahaahhahhahha

acik ila said...

a'aah gatai betoi laaaa.. skan dah pening ngan year end closinggg... duhhhh.. helppp meeeeeeeeeeeeeeeee