Sunday, March 29, 2009

Life is short..

Life is short..
.
Break the rules
.
forgive quickly
.
kiss passionately
.
love truly
.
laugh constantly
.
And
.
never stop smiling no matter how strange life is
Life is not always the party we expected to be
but as long as we are here,
we should smile and be grateful..
.
.

jarang2 sekali aku meng"update"kan blog nie.. biasa lah.. buat2 sebok dan menyebok.. hehehe.. hehehe.. weekdays memang aku dah takde masa nak layan tenet.. nak nengok AF7 pun ala2 takde masa.. OIAM lagi laa, selalu terlepas, hampess betol. Nak gak nengok Tomok nyanyi, masy siap vote tu.. peminat mati keras nampak masy.. khikhikhi.. caya lah..
.
Biasanya aku update kan blog weekend je, tapi almost every weekend aku tak lekat kat umah.. kalau tak pi JB, ada je plan yang aku nak buat.. kalau ada kat umah pun aku mem"bz" kan diri, pagi pi pasar.. dah tu mesti le sebok memasak atau tolong MIL aku tu masak.. last sekali napa aku tak update blog.. sebab penyakit M menguasai diri.. hahahahahaha.. ngaku pun.. Ya tuan2 & puan2.. itu le penyakit yang dari dulu lagi aku hidap sampai skang.. susah betol nak ubat..
.
sebenanya skang nie aku takde idea nak updatekan blog nie.. dan tajuk kat atas tu pun ala2 takde kena mengena ngan apa yang aku merapu kat atas tu.. tapi tajuk tu aku letak sebab last week aku mendapat khabar sedeh.. aku nyer ex officemate meninggal dunia di sebab penyakit kanser.. arwah masih muda lagi, diawal 30an.. dan seorang yang disenangi teman2.. semoga rohnya dicucuri rahmat olehNya.. InsyaAllah..

7 comments:

Masy said...

minggu ni tak payah vote tomok, kak. dia dpt immunity lg lalalalalalala~

aNIe said...

Amboi acik ila...menanti kesayangan ni...rajinnya memasak membantu MIL...ehehe...

Anak akak pun peminat setia tomok...dari dia tingkatan 1 ke 2 dulu...sampai lah sekarang...

acik ila said...

huh??? apa masy, Tomok dpt imuniti?? fuyooo sure power dianyer performance.. mesti nak kena nengok nih.. :D

pandai le kak ani.. menantu kesayangan :P:P:P.. takat potong bawang lada boleh le.. nak masak power cam MIL tak dapek le.. nie pun timba ilmu sikit demi sikit.. sbb jarang ada kat umah weekend :D

p/s ramainya peminat tomok.. patut la dia dapat imuniti..

ILA said...

Salam CIk Ila,
TAK MAUUULAHHH MALAS2!!!!!BABAB KANGGGGGG!!!!!

Kanser??? u know everyone takut dgn kanser .Specially woman.COs dia menyerang kita bila2 saja.Malah nisbah semakin tinggi apatah lagi jika famly mpunyai latar belakang pyakit tersebut.YR fren kena kanser apa??
Harap2 kesakitan di dunia yg di hadapi mgurangkan keazaban di akhirat nanti....

Tomok kerap dpt imuniti cos perfomance dia bagus:D

KECU said...

klu terlepas OIAM n AF7.. tgk je lee kat utube.. heeeeeee

acik ila said...

Ila..

camana le tak mau malas2.. dah penyakit tu dah menular dalam badan.. tak dapek den nak nolong.. hahahahha.. hahhahaa.. tapi skang nie bz lah pulak..

ehh memang tomok nyanyi best ke? kalau dulu dia ngan newboyz tuh.. suara mendayu2.. x larat nak dengar.. mungkin skang dia dah mature kot.. so nyanyi pun mesti le macho .. tak macam dulu lagik..

acik ila said...

kecu.. skang nie tengah sokong sapa?? pasnie mesti kecu kena keje kuat nak support ramai artis :D.. suggest su tukar peofession jadik event organiser lah.. boleh dapat duit sket.. heheheheheeeee