Tuesday, April 21, 2009

Taken

Last Sunday i watched this movie.. Taken..
1st time nengok Liam Neeson berlakon
and he's not bad.. boleh la..

so, pada sesaper yang suka kan action movie, this is the one..
berkisah tentang sorang ayah yang sanggup melakukan
apa saja untuk menyelamatkan anaknya yang diculik untuk dijadikan pelacur..
dalam misi penyelamat tu, dia sanggup melakukan apa saja..
tak kasi chance nyer.. asalkan dia dapat info untuk menyelamat kan anak dia tu..
antaranya mendera seorang penjenayah tu untuk mendapatkan info dengan mengenakan electric shock (cara tradisional.. tikam kedua2 peha mamat tu ngan besi & alurkan arus letrik), dah dapat info.. dia biarkan je orang tu mati.. sadis kan..
satu lagi.. dia sanggup tembak isteri kawan dia yang tak bersalah.. walau pun tembakan tak aksi mati, tapi bagi aku terlampau sangat tu..
tapi ok la citer nie, apart from that.. not bad and my rating is 4 out of 5.
selamat menonton.. cheers!!!

2 comments:

ILA said...

best gakkk..tapi tak leh bawa anak lerr..tak sesuai k..
bila kita nak nenok 2gether cik ila??..hihikk~~

elo2..umuq kat profile status tu..tak tersengaja @ di sengajakan??
wahh..awet muda lah pulokkk:p

acik ila said...

bila nak nengok wayang sesama.. hermmm.. nak kena amik cuti 3-4 ari nih nak balik KL baru boleh gi sesama.. takat balik ari minggu mmg tak sempat le.. nanti kita kelik lama sket, kita gi tau ekk..

muahahahahahaha...haahahah.. pasal umuq kat profile tu ke.. whakakakak.. kakakaka.. nie le jelmaan nenek kebayan alaf baru... muhahahaha.. hahahaha... camana boleh jadik gitu ekk.. kelakar lah pulok :))