Saturday, April 25, 2009

Mat Sentul.. Mat Yoyo.. Mat Tenggek..

last week my mom's b'day.. so, sementara dia masih kat JB.. aku pun pi la jumpak dia.. almost everyweek aku tak lekat kat umah.. asek berjalan jerkkk.. sib baik laki ngan my MIL ok.. kalau idok dah lama kena bambu.. hehehehe.. hehehehe..
.
.
aku pi tido JB last week and my sis pi beli kek for my mum..
sempat amik gambar sebelom kek tu dingap oleh kami..



aku pi JB ari sabtu.. so, pagi ahad sebelum berangkat balik, kita makan2 kat plaza larkin.. aku suka banget makan kat situ.. semua kedai makan kat situ very the Best.. pemandangan pun cantek.. sedap mata memandang..



kita makan murtabak.. very the big and nice murtabak dia.. 1 murtabak tu boleh makan 3 org.. worth kan harga pun ok gak.. murtabak daging $5.50.. murtabak ayam, mahal sket $7.00.. lupa lak aku nak amik gambar kedai makan tu..



dah kenyang makan bagai.. aku pi bayar air & terpandang pak cik nie.. memula aku tak perasan sangat.. tapi lepas bayar air, aku dalam hati tertanya2, aku macam pernah nampak pakcik nie, tapi dimana yaaahh???.. tetiba.. tup it's tiggered to my brain.. and tet.. teet.. teeeeeeetttttt... my brain worked, quite fast gak lah.. terus aku dah tau yang dia mat sentul.. ehh tapi sebelum tu, i've to asked my mom lah.. karang instinct aku salah lak.. so, aku confirmkan with my mom yang pakcik nie mat sentul sebelum aku pi balik kat pakcik nie sebab nak amik gambar dia.. hehehehe.. hehehehe
.
.

nie lah 1st time aku pi mintak kebenaran seseorang nak amik gambar.. aku takde le peminat fanatik pakcik nie.. hahahaha.. hahahaha.. tapi saje je nak memenuhi masa lapang aku yang suka amik2 gambar nih.. aku sahihkan yang pakcik nie mmg mat sentul dengan bertanyakan quick question pasal tempat tinggal lama dia kat singapore, coz my hubby last time ada kawan ngan anak dia, so, dia ada bgtau sesket katner mat sentul nie tinggal kat singapore and kat mana anak dia sekolah akt singapore.. ok kan tu.. and jawapan dia bg rite on spot..
.
.

so, aku jadik wartawan cabuk jap ngan tanya perkembangan terkini pakcik nie... dia bgtau yg skang nie dia x de le aktif berlakon macam dulu.. skang nie dia masih buat iklan.. which it again triggered to my mind.. tora.. toraaa.. yg nie paling femes lah.. hehehe.. heheheh
.


and mat sentul with my mum..


masa memuda dulu pakcik nie bebetol aktif berlakon.. memacam citer dia berlakon.. kebanyakkan citer dia berlakon, citer komidi lah, tapi aku tak follow sangat, sebab for me lawak dia tu terlampau sangat le.. tapi kalau dia jadik pelakon pembantu ok la..means he can act.. tadi baru jap TV3 tayang citer Tajul Arrifin, Nordin Ahmad hero and this Mat Sentul jadik pelakon pembantu.. best gak citer tu.. and citer macam nie aku boleh follow sampai abis.. :D


that's all folk.. jumpa lagiiiiiii.. adios amigos...



7 comments:

aNIe said...

Alamak...dpt amik gambar dengan Mat Sentullah...dia ni memang pelakon lama yang popular dengan filem Mat dia...macam2 Mat...

Masih nampak sihat dia ye...

ILA said...

Ehhh..JUmpa uncle Mat Sentul yeakk!!rasa teruja juga kalau ila turut brada di sna.Aduiii..Murrtabak itu sgat besauuu!! habis ker..mamam tu??

eshhh..napa sejak2 ni nak berblogging terammmattt malehh yeakkk!!??huhukk

acik ila said...

haaa kak anie.. pakcik nie sehat lagik.. aktif nampak ke hulu ke hilir ngan beg james bond dia tu.. memang banyak filem2 dia yang bertajuk "Mat.." kat depan.. saje je pi amik gambar dia.. dia pun baik & x sombong :D..

hi ila.. malas nak blogging ekk.. nie dah terkena jangkitan penyakit nie.. bahaya2 tuh.. nengok le blog nie.. ayat pun lintang pukang.. blog asal boleh mmg gini le gayanya.. ila napa x de mood nak berblog? ada sesuatu yang mengganggu fikiran mu :D.. cheersss la wehhh.. jgn malas2 k..

Masy said...

jgn lupe jawab tag org tau~

acik ila said...

ishkkkk masy nie.. akak bz ler :P:P:P.. 4 bulan lagi le nampak nya nak jawab tag tu.. :))

Ahmad Albab said...

Sekarang ni kalau nak tau aktiviti-aktiviti sekitar plaza larkin bolehlah ke

http://plazalarkin.blogspot.com

Tapi bila da sampai sana, jangan lupe pekena kacang pool ngan nasi ayam penyet. Ada 'kick'.

Anonymous said...

Mat Sentul, antara pelakun yg mampu membuatkan org ketawa. Masih kecil, aku seorg peminat setianya. Dengan pelbagai kisah Mat.

M&M