Monday, November 28, 2005

Hargai Lah Apa Yang Kita Ada Sekarang..

Tadi berkisah pada cerita semalam.. yang semalam aku nangis tu.. tapi itu semua cerita semalam.. buat apa nak dikenang2 pasal cerita semalam.. memang kalau terluka, perit rasanya.. nie luka aku nie masih merah lagi.. kena jaga elok2 takut bernanah pulak.. lagi parah.. nie susah kalau makan dalam nih.. hehehe.. hehehe.. kengkadang gelak kat diri sendiri ada bagus gak di saat2 macam nie.. takde le rasa tensen semacam, pastu muka masam kelat.. orang nengok pun naik menyampah..

Petua untuk tidak dilihat diri bermasalah, sentiasa ceria2kan diri.. selalu buat lawak.. dan jangan suka kerutkan dahi.. lagi satu.. jangan tinggal solat.. ini paling penting.. pastu mengadu le pada yang maha Esa.. adu lah apa2 nak adu, baru rasa lega sket jiwa raga nie.. lagi satu kalu rasa terbeban sangat nak luah kan jugak.. bukak je blog, pastu hambur le aper2 rasa yang terbuku kat dada tu.. haaaa macam acik buat nih.. tiru le macam saya.. wurghahahahha.. hahahaha.. gelak macam pontianak nak menyudal jerkkk.. ishkkkk.. kalah Pontianak Harum Sundal Malam II..

Tajuk blog nie ada kaitan dengan forward email yang baru aku dapat petang tadi.. tajuk dia Read This beutiful Lines.. tu sebab takmo le fikiran terganggu dengan mende2 yang kengkadang tak berfaedah.. nak hargai setiap saat yang berlalu.. nak hargai juga apa2 jua yang ada disekeliling kita.. hati2 dengan tindakan dan kata2 kita.. kengkadang apa yang kita cakap boleh menyakitkan hati orang.. just be careful..


Read these beautiful lines:

To realize
The value of a sister
Ask someone
Who doesn't have one.


To realize
The value of ten years:
Ask a newly Divorced couple.


To realize
The value of four years:
Ask a graduate.


To realize
The value of one year:
Ask a student who has failed a final exam.


To realize
The value of nine months:
Ask a mother who gave birth to a still born.


To realize
The value of one month:
Ask a mother who has given birth to
A premature baby.


To realize
The value of one week:
Ask an editor of a weekly newspaper.


To realize
The value of one hour:
Ask the lovers who are waiting to Meet.


To realize
The value of one minute:
Ask a person
Who has missed the train, bus or plane.


To realize
The value of one-second:
Ask a person
Who has survived an accident...


To realize
The value of one millisecond:
Ask the person who has won a silver medal in the Olympics


Time waits for no one.
Treasure every moment you have.
You will treasure it even more when
you can share it with someone special
.


To realize the value of a friend:
Lose one.


Nie terus teringat kat my friend Jopa.. lama betul lah tak contact dia.. rerasanya malam nie kalu ada masa nak call dia kejap.. :)..

3 comments:

Kak Lady said...

hai cik ila...kak lady setuju bebenor with all those writen in the Beautiful Lines..kita kene lah belajar bersyukur...kalau Allah tak beri aper yang kita hajat tu mungkin ade sebabnya...kerana bagi kak lady...apa yang allah beri ade hikmah yang tersirat...insyaallah...

Terima kasih kerana berkunjung ke blog kak lady...

acik ila said...

thanks kak lady.. wahhh.. ada kunjungan balas lagikkk.. ada bawak buah tangan tak ekeke..kekekeke.. gegurau je..

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »