Wednesday, August 23, 2006

Before & after KAWIN

kelakar gak baca lawak orang singapore nie.. source dari anak sedara hubby..
nie sesaja postkan untuk suka2 aje.. :D


1. ANGKATKAN BEG
B4: Come syg, let me carry d bag 4 u. Kesian u..
Afta: Beg u pun u malas nk bawa. Lain kali jgn bawa beg ah!


2. TERSUNGKUR BATU
B4: Syg, u ok? Bodoh nye batu! Nk pegi hospital?
Afta: Jln betul2 la! Buta ke? Batu tu macam besar pun tk nampak!


3. PAKAI SEXY
B4: Lawanye u pakai baju ni. Turn on!
Afta: Hey, tk tau malu eh? Tgk nampak longkang tu! Babat
berlapis2 macam langsir ropol2!
Awak pakai, saya yg malu tau!



4. MANJA DI PUBLIC
B4: Manjanye syg i ni. Mcm i nak gigit2, nak romen dgn u skrg jugak!
Afta: Oi! Org tgk ah! Da tua pun tk malu ke?



5. KEMPUNAN
B4: U nk makan burger ramly? Ok, besok i masuk JB belikan u eh syg..
Afta: Burger McD pun sama pe! Jgn cerewet ah! Makan je!


6. KECANTIKAN
B4: Kalau pakai make-up tebal pun dia kata cantik.
Afta: Ape ni make up mcm tepung gomak? Wayang pekji pun kalah tau!
Bulan2 asyik beli make-up je!


7. KEKAYAAN
B4: U tkde bnyk duit pun, i tetap syg u. Kekayaan tk menjanji kan
kebahagiaan.
Afta: Tu la, dulu tk nk blajar betul2. Skrg baru nk menyesal!
Duit tong sampah bulan ni camne?


8. SEX
B4: Kalau kita kawin, hari2 i nk dekat dgn u tak nak kluar bilik.
Afta: Eh, i penat tau! Ingat i robot ke? Gatal, tepi ah menyibuk je!


9. KESABARAN
B4: Sudala syg, jgn merajuk. Yelah, i salah. I minta maaf. Maafkan i eh?
Afta: Da buat salah tk nk mengaku. Tau nk merajuk je. Awak punye
pasal ah! Tk kuasa aku nak pujuk2!


10. MASAKAN
B4: Sedapnye u masak (walaupun tk sedap)
Afta: Mak u tak ajar masak ke? Ni Nasi lemak ke nasi basi?


11. DUIT NO PROBLEM
B4: Syg, kita mkn dekat restoran mahal tu eh? Mahal tkpela, skali skala...
Afta: Mak oi! Pe mahal! Da la! Mee grg mamak pat haig rd lagi sedap.
Tak mau lah terkopak aku!


12. LUV PEGI LUV BALIK
B4: Bye syg, I luv u too. Muaks! Miss u la syg. (Padahal smlm baru jumpe)
Afta: Ah, ok bye! Tak bole la. Kawan i ade ni! Bye la bye la!


----------------------------------------------------------------------------------

4 comments:

NBK466 said...

Org S'pore jer yg camtu...org M'sia idok...kan?...kan? He..he..he..

acik ila said...

a'aa lah orang singapore je cam gitu (except my laling lah).. dorang memang.. kiasu sket.. muhahaha.. hahaha

Masy said...

lama dah nk tanye arr kak..kiasu tu ape ek?

acik ila said...

kiasu tu contohnya la.. ada satu new addition le.. kenkununya anak patung apa2 la.. so, orang yang kiasu nie akan nengok bila mende tu nak dilaunchkan.. katakan besok pukul 8 pagi baru open.. orang2 kiasu nie malam tu gak kul 8 dah jaga sesiap depan pintu kedai gitu.. takmo ketinggalan le..

betul ke penjelasan tu..

tapi nie banayk kat singapore lah.. pernah nampak dorang beratur punya lah panjang kat tetengah panas semata2 nak dapatkan sekuntum bunga sunflower free..

kalu akak le.. eeeee tak kuase gitu nak beratur.. nak buat hapa.. hehehe.. hehehe