Friday, January 09, 2009

Tips For Better Life For 2009


Hari nie dah masuk hari ke-9 tahun baru, tapi tahun nie aku tak semat kan apa2 azam pun.. tahun lepas aku berazam bukan main.. tapi setakat azam je, tak pernah aku nak "recheck" azam aku tu dah tercapai ke belum over the time.. aku lupa pun sebenarnya.. so this year tak
yah berazam2 bagai.. yang paling penting aku sehat & happy always.. :D.. dok gitu..

aku baru baca email, member aku nie hantar email pasal tips for better life.. aku suka email nie & wanna share it here.. aku nak ikut lah tips nie.. part of your daily motivation.. InsyaAllah kalau ikut tips2 nie, dapat le kita mempertingkatkan diri ke arah hidup berkualiti...

Tips for Better Life for 2009:-

1.Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk, smile. 
2. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
3. Sleep for 7 hours.
4. Live with the 3 E's -- Energy, Enthusiasm, and Empathy.
5. Play more games.
6. Read more books than you did in 2008..
7. Make time to pray. They provide us with daily fuel for our busy lives.
8. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.
9. Dream more while you are awake.
10. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
11. Drink plenty of water.
12. Try to make at least three people smile each day.
13. Don't waste your precious energy on gossip.
14. Forget issues of the past. Don't remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
15. Don't have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
16. Realize that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime..
17. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
18. Smile and laugh more.
19. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
20. Don't take yourself so seriously. No one else does.
21. You don't have to win every argument. Agree to disagree.
22. Make peace with your past so it won't spoil the present.
23. Don't compare your life to others'. You have no idea what their journey is all about. Don't compare your partner with others.
24. No one is in charge of your happiness except you.
25. Forgive everyone for everything.
26. What other people think of you is none of your business.
27.. However good or bad a situation is, it will change.
28. Your job won't take care of you when you are sick. Your friends will. Stay in touch.
29. Get rid of anything that isn't useful, beautiful or joyful.
30. Envy is a waste of time. You already have all you need.
31. The best is yet to come.
32. No matter how you feel, get up, dress up and show up..
33. Do the right thing!
34. Call your family often.
35. Your inner most is always happy. So be happy.
36. Each day give something good to others.
37. Don't over do. Keep your limits.
38. Enjoy yourself up to the fullest - YES THIS WHAT I'M GONNA DO!!!



So.. belum terlambat untuk aku ucapkan selamat menyambut awal muharram & happy new 2009 year...

6 comments:

aNIe said...

Acik ila...selamat tahun baru & maal hijrah dari akak...semoga tahun ini akan membawa lebih kebaikan dan kejayaan dalam hidup kita...

acik ila said...

terima kasih kak anie.. InsyaAllah semoga tahun ini & mendatang akan lagi lebih baik dari tahun2 sebelumnya.. Aminnnn..

Masy said...

nk 'do the right thing' tp asik 'do the wrong thing' je huhu

acik ila said...

tu la masy.. tapi kita kena tanamkan azam utk sentiasa baiki diri & buat yg terbaik.. ehh macam bg ceramah motovasi lak.. hehehe.. hehehehe..

ILA said...

Salam Dear,
Uiiii..baru berkesempatan hadirkan diri ke sini.
Azam tidak perlu di nanti pd tahun baru..tapi utk tiap2 hari. Harap kita bersama2 di beri kebahagiaan & yg pnting utk Acik Ila di permudahkan cita2nya..amin..errr..apa tuuu?? hehehe..ila tau 'apa dia'
good luckkkkkkkkkkkkkkk!!

acik ila said...

thanks ila.. memang betul pun hari2 mesti tanamkan azam untuk perbaiki diri kan & berusaha utk capai apa kita nak.. x semestinya new year je ada azam..

thanks a lot ila.. semoga Allah mempermudah & mempercepatkan cita2 untuk yang 'satu' tu :D..