Monday, November 17, 2008

Alhamdullilah.. segala-galanya selesai..

11 Nov 2008, pepagi alam aku dah bangon.. almaklum le appointment kul 7 pagi.. awal betul appoitment nak masuk wad.. dalam hati aku was2 gak.. apo di buek ehh suh aku pi awal2 nie.. dan aku dok fikir, takkan le ada orang lain lagi awal appoitment dari aku nie...

aku sampai KK hospital dalam 7.05 gitu.. terus ke bahagian admission.. mak aiiii dah ada orang ko.. siap kena amik no lagi.. dan aku no. 7. Kelakar banget sehhh.. ada gak orang dtg lagi pagi dari aku. bersemangat betol nak masuk wad. khikhikhi...


aku terlewat 5 minit.. aku agak dalam masa 5 minit tu menjarak kan aku ngan pesakit2 lain.. aku hingat kan kejap je.. alih2 berjanggut gak ko nak kena tunggu no. aku di panggil.. aku dah risau & rimas.. keadaan aku pun ala2 orang bingung gitu.. semalaman tak cukup tidor.. awal2 pagi dah bangon.. adehhhh penat..

aku tak tau apa nak buat dalam masa menunggu tu.. sebab dada aku nie dok gedebak gedebuk.. dah la tak boleh makan & minum.. sian laki aku :(.. dia pun laporr sehh..



ada la gambor aku kat dalam wad tapi sensor lah.. tapi aku nak mengabdikan jugak gambar wad kat blog nie.. tempat aku bertapa selama 4 1/2 ari dari ari selasa ke hari sabtu t/ari...
gambar katil kat bawah nie, aku amik sebelum aku kuar spital.. so, depa x kemas bebetol.. nanti depa nak salin cadar lagik.. so.. gini le seadanya tempat tidor aku tu..

aku rasa macam dalam penjara.. lemas dan letih nak tunggu aku bebetol recover sebelum dokter discharge kan aku..


sib baik le ada pelawat aku yang comeiii cam aiman ngan centek cam zila nie.. at least boleh la jugak cuci mata.. hehhe.. heheheh

wan ngan aiman yang macho nak jaga mak andak dia nie.. hehehe.. hehehe

Alhamdullilah.. segala2nya telah selesai dan aku dapat MC for one month.. panjang giler rasanya. tapi dalam otak aku nie dah ada macam2 plan.. heharap aku sehat untuk balik kampung for Hari Raya Haji..

8 comments:

ILA said...

Salam...Mcm mana rasanya orang kluar dari wad ekk??
aduiii..ila tengok Acik ila muka rileks jerrr..bley pulak nak ambik gambor sebelum masuk bilik bedah..Kalau Ila dah pucat..itu ini tak mo sentuh..huhukk..bley gitu??
Btw..alhamdulilahh..sgalanya dah slamat.
Take yr rest ok!!


pssstt..sebenarnya..kalau ila bercuti & perlu utk kluar rumah melebihi 24 jam.haruslah blog yusnfamily juga ditutup juga..bukan apa..kalau rumah terbuka tanpa tuannya,nanti pencuri masuk.Bgitulah juga blog..tak pasal2 nanti ada stranger letak kata2 kotor dlm chat box..huhukkk~~

acik ila said...

salam ila.. nak tau perasaan org kuar wad camana ekk.. rasa macam baru keluar dari tahanan gitu.. happy sesangat.. gambar sebelum kena operation tu diambil sebab waktu menunggu panjang banget sehh.. capek nunggu sehhh..

oooo ila nyer blog kalau tinggal lelama banyak nyamuk ekk.. sib baik le blog nie ok jer.. sbb x ramai yang datang bertandang.. :D. baru le den paham napa blog mu x dapek nak di access..

ILA said...

Iya dong...
Oleh kerna dah ramai yg mengenali ku baik di dlm & di luar..
Jadi tidak bley lari menemui insan2 yg bersifat dengki..
apatah lagi bekas2 rakan skantor ku dulu.Yg pernah di buang kerna disiplinnya.Oleh itu blog ku mjadi mangsanya...
apakan daya..huhukk

ehhh..apa enngg..??
bahsa indonesia pulak sehhh???
aikk..hehekkk:p

so amacam ??..tak boring ke kat umah??;)

acik ila said...

bahaya gak tu kalau ada pendengki.. tapi kan .. napa le nak berdengki sesama kita.. pelik sungguh, bukannya dapat untung pun.. kalau cam gitu mmg patut pun tutup pintu blog kalau nak kuar lelama.. hati2 beb..

pasal dok kat umah.. mana le x boring.. mati kutu gitu.. sib baik boleh bertenet.. hehehe.. hehehe.. x de le buhsan sangat :))

sya said...

Alhamdullilah semuanya dah selesai.. Selamat Berehat.. rehat betul2 tau.. jangan macam2 plan...

acik ila said...

thanks kak sya.. skang tengah rehat bebetul :P.. ada gak le plan untuk 2 minggu mendatang nie.. skang nie kena make sure saya bebetol recover untuk plan tu..

Masy said...

moga dapat balik raya haji ni kak@!~

acik ila said...

InsyaAllah masy.. dah lama tak balik dah tak balik nie :D