Monday, November 10, 2008

Few Days Before My 'Big Day'..

Besok pagi (Selasa - 11.11.2008) aku kena lapor diri di KK.. seawal jam 7 pagi.. malam nie (pukul 12 tengah malam) aku dah kena start puasa. Last time aku pi KK doktor dah sesiap bagi aku julap untuk clearkan perut aku nie.. aku panggil julap sebab ½ jam lepas minum mende alah tu, terus aku memerut.. ikut prescription aku kena minum, sehari sebelum my Big Day, so ari nie (Senin 10.11.2008) aku dah minum julap nie, tadi - pukul 4 ptg & 8 mlm.. julap nie rasa masin ya amat, ala2 minum air garam gitu lohhh.. waduhhhh nasib baik aku tak muntah.. earkkkkkhhh.

Ok lah stop citer pasal julap tu.. citer pasal lain lak..

Semalam (Ahad - 09.11.2008) aku ke JB, jumpa bonda yang tercinta.. bonda takde pasport nak datang jengok aku kat sini.. so, aku mesti mengadap dia sebelum tiba akunyer Big Day.. aku jugak kangen sama anak sedara aku tu.. si ariff encem..


my mom and ariff encem..

tomeiiinyer ariff... geram aku la..
aku pelok dia kekuat sebelum aku gomoii dia.. hehehe.. hehehe..



Nie citer lain lak.. Ari sabtu (08.11.2008) aritu aku ajak my hubby ke Ikea.. motif untuk preparation for my Big Day.. kenkununnya la.. aku dok fikir, selama aku direhatkan.. aku nak bebetul relek & enjoy myself.. so, dalam kepala otak aku nie dah berfikir, aku nak carik pelapik laptop aku nie.. senang aku nak bertenet kat memana pun ngan ada pelapik nie.. so.. ini lah dia.. taraaaaaa.. happy banget sehhh…


Laki aku selalu pening kalau aku ajak dia keluar..
Dia dah sesiap tanya: “nie nak pi Ikea, nak PD ke.. “
Aku: “ apanyer PD tu bang..??”
Dia: “Perabih Duit..”
Aku & Dia: “whakakakaka.. kakakaka..”

Aku ingat nak pau laki aku arm chair with stool, tapi teringat lawak dia yang buatkan kita ketawa.. aku pun bayar lah sendirik arm chair Poang nie.. aku rasa kerusi nie worth buying, lagi pun dia ada guarantee card untuk 25 tahun.. lamakan..



me.. i'm ready for my rest & relex..

8 comments:

aNIe said...

Ila...cantik armchair tu...very relaxing...akak dpt menerainya kat Ikea aje...

PD...bagus jugak istilah tu ye...

acik ila said...

itu lah kak anie.. relex sungguh.. letak depan tv lak.. enjoy sakan.. :D..

itu lah tu.. my hubby kan suka nar bg short form.. kengkadang terpingga2 gak.. :))

sya said...

kak sya suka tau pegi ikea.. kekadang bukan membeli tapi suka tenguk mende2 baru yg ada

ILA said...

Cik Ila,
Semoga kau kuat semangat mghadapi yr BIG DAY...
bapa ari nanti kmungkinan masuk wad??
ishh..kalau lerrr..kau masuk wad HTAR,klang..senang le ila nak jenguk;)

Masy said...

fuh x penah tgk julap tu macamana. apepon org doakan akak selamat dan cpt sembuh ye! :)

acik ila said...

i'm bekkkkkkkkkkkkkkk... so shiok to be home.. home sweet home...

acik ila said...

kak sya.. saya pun suka gak gi ikea.. tapi x leh selalu lah sbb rambang mata.. kalau ada yg berkenan, hati nie dok asek teringat2 je kalau x beli.. so, saya tahan diri dari nak pi ikea.. seksa beb.. hehehe.. hehehe

ila.. sangkakan masuk setakat sehari dua je.. alih2 dokter tu tahan dari hari ke hari.. aduiiii boring nyer.. ari selasa operate.. ari sabtu kuar.. bayangkan 4 1/2 ari kat spital.. buhsann tahap gaban sehhh.. nie baru kuar t/ari tadi.. terus dah boleh bertenet..:))

masy.. tak usah nengok & bayangkan.. seteruk2 ubat (boleh dipanggil ubat ke nie :D).. masin yg amat.. tapi setengah jam terus masuk toilet.. macam bukak paip gitu dia jalan.. tapi tu nak clearkan usus je.. bukan nak clearkan lemak.. tak kurus2 gak akak nie makan julap tuh.. cissss.. :))

acik ila said...

ila.. oooo ila. awat blog mu x dapek ku access??? apa sudah jadik??