Friday, July 21, 2006

RM1000 & Telur

Ada seorang pak cik yang bernama Pak DI yang sangat kaya. Setiap hari
beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi
Pak Di dah pun bersiap sedia terpacak di kuanter bank untuk menympan RM1000nya.
Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap haridisedari
oleh Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office danbertanya.

Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menyimpan RM1000
dibank.Apa kerja pak cik?

Pak DI : Saya ni sebenarnya takde kerja encik. Cuma saya suka bertaruh.
Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum
bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh
dengan saya jangan haraplah nak menang.

Pak DI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak DI: Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan
kehilangan telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000,
kalau tak saya akan bayar encik RM1000.

Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.


Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun
pagi Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada.Begitulahseterusnya
hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi


ada.......Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah
berjumpadengan Pak DI.


Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada..

Pak DI : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang...Lalu
dipegangnya anu Manager tu.

Sambil tersenyum Pak DI pun berkata..Okaylah..
Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni.

Pak DI pun menghulurkannya.

Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah
pakcik.Hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi laaaa keh.. keh..
keh...


Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kuanter bank. Manager
tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak DI.....

Manager: mana pak cik dapat duit sebanyak tu?

Pak DI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi
RM5000.


Manager : Bertaruh apa?


Pak DI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank.....








Manager : Tak guna punya orang tua....

3 comments:

NBK466 said...

Kaya gak Pak Guard tuh bertaruh sampai RM5K tuh..ha.ha..ha...

acik ila said...

agaknya pak guard tu berutang ngan along kot.. muhahaha.. hahaha

Anonymous said...

Best regards from NY! »