Friday, October 10, 2008

aduhh mak sakit mak aduhh mak sakit part 2

Dah 2 malam aku tak dapat tidor lena... sebab nya gigi aku sakit.. sakit yang amat sangat.. berdenyut2 kepala dibuatnya.. 

hari selasa malam tu aku tak dapat tido, sakit gigi sampai ke kepala.. jadik semalam, hari rabu aku ke klinik gigi, Oral Dental Care.. apa le nasib aku semalam doktor Jack on course lak.. adusssss.. tapi aku dah sesiap buat appointment untuk hari nie pukul 7.15 ptg... appointment lepas keje senang.. takde le aku nak amik MC lagik.. 

gigi yang sakit amat tu gigi geraham bawah belah kiri.. aku kalau boleh tak nak cabut.. sayang kan.. sebenarnya bulan 5 ari tu gigi tu ada buat hal sakit.. tapi tak parah macam 2 ari lepas.. masa tu gusi aku bengkak aje.. so, bila aku jumpa dokter jack.. dia bagi antibiotik dengan painkiller & dia x-ray gigi tu nengok keadaan gigi.. dan suruh aku datang balik 2 ari kemudian... aku punya pandai.. 2 ari makan ubat terus ilang sakit gigi.. aku malas nak pergi lagi.. assistant dokter jack call, aku bgtau dia yg appointment tu cancel sbb gigi aku dah baik.. hehehe.. hehehehe.. pandai kan..

sejak dari aku makan ubat masa bulan 5 tu, gigi aku tak buat hal dan dah tak sakit lagi.. 

tup.. tup 2 hari lepas.. takde angin takde ribut tetiba.. gigi geraham aku sakit lagi.. dia punya sakit, mak aiii.. rasa nak pecah kepala.. dah banyak painkiller aku telan.. tapi sakit dia takmo lari... menangis aku huhuhu..

dah 2 ari aku tak tido lena.. semalam tahap kesakitan aku parah betul.. rasa macam nak hantuk2 je kepala kat dinding sebab tak tahan sangat sakit.. so, ari nie appointment aku dengan dr Jack aku dah x lari lagi.. kalau bulan 5 ari tu aku lari tak nak jumpa dia kan.. tadi aku merayu dia suh cabut gigi aku.. hahahaha.. hahahha aku dah tak tahan sakit.. aku tak nak la dia bagi alasan gusi aku bengkak & dia tak nak cabut... maka tadi selamat la gigi aku kena cabut.. thank you dr jack.. :D

sib baik dia cabut gigi aku tu.. dah cabut rasa legaaaaa sesangat sebab malam nie boleh le aku tido lena.. selena-lenanya.. hehehe.. hehehe.. aku nak tidur puas2 lepas nie..

ok lah .. cakap pasal tido, sekarang nie aku nak pi tido.. daaaaaa gudnite...

p/s: dr jack ada bagi gigi aku balik gigi yang dia cabut tu, dia suruh simpan.. tapi memandang kan aku nie penakut, nengok gigi aku tu pun dah naik seriau.. aku suruh dia je simpan.. hehehehe.. hehehehe..


5 comments:

sya said...

Kak sya dah bertahun2 tak penah sakit gigi.. seriau bila baca ila ekna sakit gigi

acik ila said...

itu la kak sya.. saya dah lama x sakit gigi.. sekali kena mak aiii.. x tertahan rasanya.. sakit giler sehhh..

Masy said...

cabotlah gigi tu kak uii.. lagi sakit tau kalau disimpan2. klu simpan pastu bole transform jadi tongkol emas takpelah jugek hehehehehe

ILA said...

Haiyaaaaa!!!
Kalau Saya,Doktor Gigi lerrr...yg paling di takuti..apatah lagi bunyi mesin pembersihnyaaaa...
eeeeeiiiiiiii!!!
Cik Ila kalau nak ltak lagu,kena regiester i-meen dulu.SIla jenguk kat ruangan "halwa tinga" tmpat saya.Than clik 'Looking 4 new music'.hmmm...ada email adr??
tolong bagi kat sya.

acik ila said...

masy..
kah.. kah.. kah.. kelakar lah akak baca masy nyer ayat.. boleh jadik joke for today nih..kalau gigi tu boleh transform jadik emas.. tak leh tahan akak baca.. btw.. wahhh lama cuti.. raya sakan nih.. jeles akak.. percaya tak akak kat sini cuti 1 ari jerkkk.. sedih kan :(

ila..
jangan x tau.. sebab nak lari dari dokter gigi tu le sakit yang jadik lagu nie.. 1 gigi x de.. make a lot of diff lah.. tu yg sayang nak cabut.. geraham lak tu.. asst. dentist tu bgtau boleh buat 'bridge' kat gigi geraham tu.. tapi mak aiii cost dia ribu raban.. in SGD lak tu.. abaikan aje lah.. thanks ila pasal halwa tinge tu.. nanti saya join i-meen & upload lelagu yang best2.. thanks a lot..