Tuesday, February 21, 2006

Kena Tag.. Mak Aiii

Pagi tadi, bila bukak blog je, ada message dari masy cakap acik kena tag…. Aper ke mendenyer tag tu.?? Takpe, to find out, meh kita ke blog Masy… baru le acik tau, kena jawab soklan yang dia pernah kena tanya ngan members yang lain, nie pun lepas acik ke blog Mayameera, sebab dia pun kena tag jugak.. khikhikhi.... sungguh hampess ko masy.. ader ke acik di tagnyer.

Tak pe to be sporting, acik akan berusaha sedaya upaya untuk jawab soklan2 yang ditanya tu sebaik mungkin… ishkkk macam nak jawab soklan periksa lah pulak nie..

4 jobs:
1. memula acik keje jadik tukang mop lantai.. tu kat umah mak le.. dia tak bagi upah pun dia suh mop je.
2. lepas mop, acik kena masak.. nie pun kat umah mak jugak.. yang nie tak dapat upah duit, tapi dapat makan.. kira macam sendiri masak sendiri makan la.. dulu le acik suka masak.. sekarang malas banyak dari rajin.. tu yang selalu makan lauk tunjuk-tunjuk.. khikhikhi..
3. apa lagik ekk keje yang acik pernah buat.. acik pernah jadik baby sitter.. itu pun jaga adik sendiri lah.. bukan adik/anak orang lain pun.. penat tau nak jaga budak nie.. nak2 kalau budak suka meragam.. poning kepalo acik nie J.. nie le keje yang banyak rugi.. bukan aje tak dapek duit.. tapi duit acik pulak terbang kena bagi kat bebudak tu.. ishkk.. ishkk..ishkk..
4. last sekali keje nie acik buat sampai skang.. tak berenti lagi nie. Simpan dan kira duit kutu.. pekerjaan nie acik paling suko buek.. sebab selalu pegang duit, walau pun duit orang kira duit gak tu.. ekekeke.. ekekeke..
Errr.. asal boleh je le masy ekk.. janji rockkkk..

4 movies
1. yang paling2 acik suka of course le “Lord Of The Ring”.. pasai apa.. malas nak baca buku dia yang tebal2 tu kan.. so, bila citer dia kuar siap ngan sound & visual effect yang pergghhh, apo laie.. pulun nengok le..
2. Terminator – part 2, citer mengarut yang paling best la kiranya nie..
3. semua citer P.Ramlee. yang kelakar2.. contoh dia .. keluarga 69 yang main kat TV2 baru2 nie.. 10 kali nengok pun tak boring.. aku naik heran gak bila setiap kali P.Ramlee and the geng buat lawak, aku mesti tergelak… mungkin aku gelak sebab dorang punya lawak nie selamba je, kira macam tak pakai msg.. perencah asli biasa nya paling sodap..
4. Kuch kuch hota heyy.. aku rasa macam tu le ejaan pelem nie.. ok le citer nie, tak boring.
4 places I have lived
1. umah mak kat kampong, ayah dah takde, so skang nie, mak je yang dok kat umah tu ngan 2 orang adik
2. kat pantai dalam, nie tinggal menyewa ngan adik
3. kat Singapore, umah mak mertua & last sekali
4. skang nie tinggal kat cheras, kira macam latest address la tu.

4 tv shows I love to watch
1. Buletin Utama, seboleh mungkin nak kena nengok gak tu, kalau termiss rasa macam ketinggalan sesuatu..
2. Motivasi pagi kat TV3, sebelum pergi kerja, masa nak bersiap2 tu on kan TV, dengar je penceramah tu cakap.. seronok tau
3. Buletin pagi, biasanya ulang balik dari bulletin utama, tapi kalau ada latest news dorang updatekan jugak.
4.Macam-macam aznil.. tapi sejak dua menjak dah tak boleh nak nengok lagik sebab dah takde astro lagi. Baru dua bulan unsubscribe astro nie.. lain kali citer pasal astro nie..
Citer hiburan lain bukan tak nengok, tapi tak follow sangat.. tapi bulletin nie, it’s a must watch kan :D

4 places I’ve been on vacation
1.Singapore nie kira letak sebab nak cukupkan empat je muahahaha.. hahaha
2. Medan.. MasyaAllah cantik betul Danau Toba.. sesaper yang belum pi lagi, pi le nengok Keindahan Ciptaan Allah..
3. Bangkok, pattaya & sewaktu dengannya. Tak nak pi lagi.. tak sesuai le ngan selera..
4. Malaysia lah semestinya.. sebab nak sahut cuti2 Malaysia.. last year bercuti kat serawak…

4 blogs I visit daily
1. sudah semestinya nukilan laila..
2. kengkadang satu hari banyak blog lawat.. ader gak tak lawat langsung.. so, selain dari blog sendiri yang hehari mesti jengok, blog lain tak tentu hari.. so, tak daily sangat, tak yah le nak mention..
3. …
4. …

4 my favourite foods
1. Ikan tengiri masak asam pedas mak mertua punya masakan .. power sehhh..
2. Mee jawa/rebus Singapore..
3. Sup Tulang Singapore .. uikk asek2 singapore jerkkk.. aper nak buekk dah selero cam gitu..
4. Nasi minyak mak kat kampong..
4 places I’d rather be
1. Umrah @ haji kat Mekah
2. nak sangat pergi Rome.. kota bersejarah tu..
3. nak pi kota London :D..
4. nak pi semua tempat yang best-best & menarik.. tak kira di mana saja.. belukar belakang umah kat kampong pun menarik gak tu khikhikhi..

4 album I can’t live without
dulu acik ader le selalu beli album, tapi sejak dua menjak nie takde ahh.. last sekali beli album Radja & peter pan.. tapi still can live without this album muahahaha.. hahahah
4 vehicles I owned
satu je kenderaan yang acik ader..kereta wira.. tu je sesatunyer yang acik ado. 3 lagik dalam ado.. tapi ado dalam angan2 ajoo.. khikhikhi..

Tag ini akan dipanjangkan lagi pada.. alamak kena ke.. takpo, acik teruskan ajo tradisi tag mengtag nih.. so.. pada yang berkenaan tu.. sorry ekk.. hihihi

1. Kak lady
2. Mild

5 comments:

meera said...

acik mentang2 abg kat singapore... ingat singapore je ek... huhuhu...

nak sikit asam pedas tu, dah meleleh airliur ni...

acik ila said...

uikksss meera jangan di sebut pasal asam pedas tu.. memang sodap..

lain tau air tangan dia masak ngan kita masak sendiri.. powerr betul asam pedas dia tu.. cukup lengkap le ngan bunga kantan.. daun kesum.. belacan.. ishhkkk udah2 le dah meleleh air liur nie :))..

Masy said...

acik..mekasih ekk jawab!
org pon ske gak cite2 P.Ramlee..ha'ah kan,walaupon lawak2nye dah laamaaa gtu,still bole gelak lg,siap hapal tu..heheh..kekadang selitkan dlm perbualan hari2,mmg lawak gler!

acik ila said...

itu le masy.. lawak P. Ramlee memang gerek sehhh.. hehehe.. heheheh

Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » » »