Wednesday, April 12, 2006

Cerita Lawak Di Petang Ari

Bapa
Man: Bapa aku hebat. Dia polis.
Semua orang takut ngan dia.
Ali: Eleh, bapa aku lagi terer. Kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tu tunduk.
Man: Wow! Bapa kau keja apa?
Ali: Tukang gunting rambut.

******************************
B.I
Ayah: Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer...! Apasal hah?
Anak: Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila turn adik jer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.

******************************
Sudu
Doktor: Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.
Pesakit: Eh! tak boleh la doktor.
Doktor: Kenapa?
Pesakit: Rumah saya ada dua sudu jer.

******************************
Mayat
Cikgu: Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'
Hasan: Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.

*******************************
Tiru
Cikgu:Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.
Bapa:Apa bukti awak?
Cikgu:Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang? Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau tak tahu, aku lagi la tak tahu".

*******************************
Makan
cA:dari pagi tadi aku makan tak kenyang2 je?
cB:kau makan ape?
cA:makan angin...............................

5 comments:

Kak Lady said...

Heheheh...macam2 ye untuk senyum di pagi hari...eh...dah nak malam dah...:p

acik ila said...

tu lah.. email2 macam nie, kadang2 buat kita senyum sorang2.. saje je nak share senyum tu ngan kenkawan blogger.. :D:))

sya said...

tang Tiru tu yg tak leh tahan gelak tuh

tee said...

kah kah kah... gelak sampai terguling guling ni, weh... caya jangan tak caya... :)

acik ila said...

kak sya.. anak saper le meniru sampai macam tu sekali.. kah..kah.. kah

tee.. uikss hang nie bior betoi gelak sampai guling-guling cam gitu..