Wednesday, April 05, 2006

A Prayer For The Boss

ada sesuatu berlaku di ofis yang menyebabkan kepala ku berdenyut sakit.. fikiran ku tak tenteram.
Organisation restructuring yang menyebabkan boss kesayangan aku di naikkan pangkat dan terpaksa menjaga subsidiari company.
Abih tu aku kat sini, saper lak nak jaga wehhhh.. takkan le aku nak report kat mokcik yang buat kerja tah hapa2 tu..
sedih betul aku..
Aku bukan tak boleh buat kerja dengan immediate boss a.k.a mokcik tu.. tapi kerja aku nanti saper nak review.. mokcik tu cuma tau tengok kertas je.. review hermmmm hampessss.. nampak gayanya aku yang prepare, aku jugak yang review..
bosannyaaa.. naper jadik macam gini..
aku tak suka orang pangkat besar, gaji besar tapi takmo buat kerja..
tapi yang aku pelik bin ajaib nya, boleh pulak mokcik tu survive.. heran.. heran
apa ilmu yang dia pakai entah le..
Wallahualambisawab..


MySpace Layouts

MySpace Layouts

6 comments:

QuzaynieXeryuz said...

adusss... adusss.. nak ponstan ka, x pun try la actifast...
heheh. dah nak buat camner acik ila ooi..berdenyut sakit kepalamu, gundah gulana lagi hatiku...sedih,sebak semua ada nih, bukannyer takut or seram nak berhadapan ngan bos baru atau yg dah sedia ada skrg ni.. tapi almaklum jer la...'we knew 'those ppl'..heheh.
tapi apapun tabahkan la ati, byk2la bersabar, dugaaan ni semua, insya allah mungkin ada perubahan hendaknyer... hehehe.. jgn langsung dia xmau berubah udah ler...haru biru blues kita nanti

acik ila said...

mak aiii nama.. glamour gilosss gitu.. rerasa acik le.. kalau tak silap le, ni cik rokiah kan.. awat nama jadik sampai cam gitu sekali.. terbelit lidah nak nyebutnyer..

p/s dah ilang sakit kepala nengok namamu yg glamour tu.. :))..

tee said...

sabo ajerla.. kat dunia korporat ni, selalunye orang yang pandai bodek boss tu la yang bole survive lama...

acik ila said...

itu le tee.. tapi harap2 boss yang dia nak kipas tu tak layan.. sebab skang nie kat opis kipas2 dah tak main, semua dah pakai air cond..

semoga dia berubah laku & tak menyusah kan orang hendaknya.. Aminnnnn..

NBK466 said...

Good Luck AI....mana tahu rezeki AI pulak PENGKES mokcik tuh...he..he..he...

acik ila said...

pengkes.. muahahaha.. how i wish to do that.. kelakar lah nbk nie.. :))..

semua orang berdoa agar dia berubah.. nak tunggu & lihat dalam masa sebulan dua nie, perkembangan dia camana..

kalau dia still macam tu.. nampak gayanya terpaksa le eden carik kojo lain.. tak leh tahan le orang macam gini..